17.12.07

Ega töö pole jänes...

Jänes
Ma ei tea, kas see on lohutuseks või mitte, kuid olen kuulnud ka seesugust käibefraasi (vanasõna see ilmselt vist pole), et töö pole jänes, et eest jookseb, mis peaks vist tähendama, et ega end ikka ribadeks ka rabada pole vaja. Ja üldse, just äsja lugesin mingi blogi mingist kommentaarist just nimelt eelmise loo autori sulest pärinevat kirjutist, kus ta manitses, et pühapäev olevat hingamiseks ja puhkamiseks ning tööd ei tohtivat sel päeval teha. Ja ega siin ei aita ju ka mingisugune plaan ega enese piitsutamine.

Minul isiklikult on küll ette tulnud juhuseid, kus ma oma esialgselt planeeritud tegevused sinnapaika jätan ja midagi märksa meeldivamat teen. Seda edulisem on hilisem tegu ise, kui see ette võtta. Tõsi muidugi on ka see, et rakendan selle sisule mõtlematagi tihtilugu vanasõna mis täna tehtud, see homme hooleta, tehes (eriti just ebameeldivad) toimingud esimesel võimalusel.

Igatahes tahaksin kuidagiviisi propsist lohutada, et ega see sügavalt läbi mõtlemata lubaduse murdmine polegi nii tavatu nähtus. Sellega peaks iga täiskasvanud inimene arvestama. Ja natuke kahju on, kui propsisele on trehvanud ülemus, kellele on tähtis vaid tulemus, mitte selle teostaja. Inimesena pidanuks ta enesest mõistetavaks pidama, et terve nädala tööd ei suuda üks inimene ühe nädalavahetusega teostada.
Taustväärtuslikuna peaks siinkohal vihjama töö sisule, mida poleks ükski tööline (ka ülemus ilmselt ise mitte) üksi suuteline ära tegema, omamata vajalikke andmeid, konsulteerimata jne... Seega tuligi ülemust oodata, et töö lõpuni teha.

12 kommentaari:

propsis ütles ...

Tänan webxani lohutamast, aga on siiski töid, mis lihtsalt TULEB õigel ajal ära teha ja mida ei saa kummipaelana venitada. Käesolev oli üks sellistest. Kusjuures mõistlikuma toimimise korral täiesti teostatav, nädalavahetust appi võttes.

Hingamispäeva pidamine on kiiduväärne komme, paraku aga tänapäeva ülikiire elutempo juures raskesti realiseeritav.

webxan ütles ...

Ülemus ei oleks pidanud sellist tööd nädalavahetuseks sokutama. Kui töö kestuseks on umbkaudu kaks täispikka tööpäeva, siis võiks selle anda küll reedel, arvestusega, et kolmapäevaks on valmis.

propsis ütles ...

"Ega töö pole jänes, et eest ära jookseb" on küllaltki levinud ütlemine, samas seda ei leidu tõesti Eesti vanasõnade andmebaasis. Ju siis eestlased lihtsalt ei oska kauaaegse mõisasunduse tagajärjel enam mõnusast logelemisest lugu pidada? Samas võib vabalt olla tegu näiteks Hispaania vanasõnaga. :)

propsis ütles ...

Webxani kommentaari peale kostaksin aga niipalju, et tal ei maksaks alahinnata mu võimet "tänasida toimetusi homse varna visata". Olen täiesti suuteline ka mitu kuud ettehõigatud tööga viivitama tähtaja viimaste tundideni! :P

Aga jah, selline praktika lihtsalt PEAB lõppema!

kass27 ütles ...

Lisaks eelnevatele targutustele: puhkepäev ei pea ilmtingimata pühapäev olema. Mina rügasin pühapäeval kui loom. Puhkan aga täna, teisipäeval :P Vot nii!!!

propsis ütles ...

Eks juutidel ja adventistidel ole hingamispäev (sabat) hoopiski laupäeval, musulmannidel suisa reedel. :P

Hingamispäeva point ongi pigem selles, et nädalas tuleks leida üks päev akude laadimiseks ja elu üle järele mõtlemiseks.

webxan ütles ...

No mille kuradi pärast mõtlemisele ja laadimisele kogu päev raisata?

Mina tulin töölt, nüüd vahin (kirjavahetusega tegelemise taustaks) oma kirjad läbi ja "laen akusid" ning siis jätkan tööd, kuni uni saabub.

Paarist tunnist nädalas oleks küll ja rohkem, et oma logelemiskirge õigustada.

propsis ütles ...

Webxan oma rabavas usinuses on siiski anomaalne ja paranormaalne ilming. Tavakodanikul jääb ühest päevast ka selgelt väheseks. :P

kass27 ütles ...

No webxanil lõpevad need puhkepausid tihti sissemagamisega väljamagamise arvelt. Ei aita ärataja ega äratamine :(

webxan ütles ...

Ei maksa end robotiks kehastada muidugi. Ettenägelikult jätsin ka oma tänase hommikupooliku "lõdvemaks" ning magasin kas tänu või vaatamata sellele ligi 13 tundi jutti. Peamine on siin ilmselt siiski üliunine madalrõhkkond...

propsis ütles ...

Minu hinnangul väga kiiduväärne ettevõtmine webxani poolt! :)

kass27 ütles ...

Kuna webxani ajakavas polnud tänasele hommikule midagi kirjutatud, siis hoidsin äratamisega madalat profiili :D